Artistinurkka: Ellinoora

Suomen viihdetaivaalle on viime vuosien aikana kohonnut kiitettävä määrä uusia nuoria naisartisteja, jotka ovat lyhyessä ajassa onnistuneet rakentamaan itselleen vakaan pohjan artistina. Yksi kirkkaimmista uusista tähdistä on Ellinoora, jonka haluammekin esitellä lukijoillemme tässä artistinurkassa. Et taatusti tiennyt näitä kaikkia asioita Ellinoorasta – lue ja selvitä, mikä näistä tiedoista yllättää sinut eniten.

Ellinoora perustietoa

  • Koko nimi: Anni Ellinoora Leikas
  • Taiteilijanimi: Ellinoora
  • Syntymäaika: tammikuun 21. vuonna 1994
  • Syntymäpaikka: Oulu, Suomi
  • Vuodet aktiivisena: alkaen 2011
  • Musiikkigenre: pop, nuoriso
  • Levy-yhtiö: Warner Music Finland, HMC Publishing
  • Esikoisalbumi: Villi lapsi (2016)
  • Palkinnot: Vuoden Naissolisti (Emma, 2020)

Ellinoora, oikealta nimeltään Anni Ellinoora Leikas on Oulusta kotoisin oleva suomalainen laulajakaunotar. Tämä nainen on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt olemaan musiikkiurallaan aktiivinen jo kymmenisen vuotta, mikä on varsin vaikuttava lukema alle kolmekymppiselle artistille.

Ellinoora oli vain 17-vuotias vuonna 2011 tehdessään levytyssopimuksen Warner Music Finlandin kanssa. Warner Music Finland kuuluu Suomen arvostetuimpiin levy-yhtiöihin, joten tällainen saavutus on ollut nuorelle naiselle suuri. Noihin aikoihin hän on kertonut aikoneensa osallistua The Voice of Finland -televisioformaatin ensimmäiselle kaudelle, mutta peruneensa osallistumisen myöhemmin saatuaan tietää levytyssopimuksesta. Tuolloin hän on myös kirjoittanut ylioppilaaksi oululaisesta musiikkilukiosta ja siirtynyt opiskelemaan musiikkikonservatorioon pääkaupunkiseudulle.

Ensimmäisen oman kappaleensa “Sellainen mies” Ellinoora julkaisi vuonna 2013, joskaan tähän teokseen artisti ei ollut ollenkaan tyytyväinen. Ellinoora on alusta lähtien kertonut olevansa hyvin pitkälti yksinpelaaja artistina, joten tällainen muiden säveltämä ja kirjoittama kappale ei sopinut artistin tyyliin alkuunkaan. Sittemmin kappale poistettiin artistin pyynnöstä myynnistä. Ellinooran vaikuttavista kappaleenkirjoitustaidoista kertoo paljon se, että hän sai jo varsin nuorena sopimuksen tuotantoyhtiö HMC Publishingin house writerina, joka kirjoittaa kappaleita muille kotimaisille artisteille. Tämän nuoren naisen käsialaa voit siis kuunnella hänen omien kappalaidensa lisäksi myös lukuisten muiden suomalaistähtien levyillä.

Yhteenveto Ellinoora

Kaiken kaikkiaan Ellinoora on nuoresta iästään huolimatta onnistunut luomaan itselleen jo varsin vaikuttavan uran, jonka voidaan kaiken perusteella arvioida tulevan meriiteiltään vieläkin vaikuttavammaksi tulevaisuudessa. Emme malta odottaa, mitä tulevaisuus pitää sisällään tämän nuoren artistin tielle ja toivomme hänelle kaikkea hyvää.